Ventilatieplan en maatregelen

Ventilatie

Fanatics is 2 jaar geleden verhuisd naar een gloednieuw gebouw, hierbij werd reeds bijzondere aandacht gegeven aan een goede luchtkwaliteit dankzij zowel mechanische als natuurlijk ventilatie.  Onze vele schuiframen kunnen geopend worden wanneer nodig, maar ook met de ramen gesloten beschikken we over een uitmuntende ventilatie en dito luchtkwaliteit.  Bovendien hebben we geïnvesteerd in een realtime monitoring programma waarbij we als enige in onze sector de gemeten CO2-waarden aanbieden in een mobiele app.  Ons ventilatiesysteem reageert snel en automatisch op stijgingen van het CO2-gehalte en garandeert ons een optimale luchtkwaliteit.  In onze lounge afficheert ons jumbo scherm de gemeten CO2-waarde voor elke ruimte.  Open en transparant.

Spuitbussen

We voorzien spuitbussen met ontsmettingsmiddel waarmee je steeds voor en na een oefening het gebruikte materiaal ontsmet.  Deze spuitbussen zullen beschikbaar gesteld worden aan onze balie, bij het bezoeken van onze club zal je een persoonlijke en genummerde – gedesinfecteerde – spuitbus ontvangen.  Bij het verlaten van de club bezorg je de spuitbus terug op de aangeduide plaats.

Afstand houden

Je respecteert bij Fanatics Sportsclub steeds de veiligheidsafstand van 1,5m. Indien de veiligheidsafstand niet gerespecteerd kan worden, draag je een mondmasker. Voor de groepslessen zijn afgebakende zones voorzien die je niet verlaat tijdens de activiteit.

Reserveren

Reservatie is verplicht voor deelname aan groepslessen en indoor cycling en is mogelijk 24u voor aanvang van de les.  Reservatie voor fitness is dankzij onze grote oppervlakte niet nodig, de maximumcapaciteit wordt gerespecteerd dankzij het aantal beschikbare spuitbussen. Een bezoek wordt steeds automatisch geregistreerd bij het binnenkomen en kan gebruikt worden om contact tracing te ondersteunen.

Kleedkamers & douches

Kleedkamers en douches kunnen nog niet gebruikt worden. Zodra het geldende protocol wordt aangepast delen we dit mee.  Toiletten zijn beschikbaar, hierbij neem je steeds jouw toegewezen spuitbus mee en respecteer je de veiligheidsafstand, we raden aan bij het binnengaan van de toiletten een mondmasker te dragen om eventuele risico’s te verminderen bij het kruisen van anderen.

Lounge & terras

Onze lounge en buitenterras zullen geopend zijn volgens het geldende protocol voor horeca.  Je kan ook steeds gebruik maken van onze drankautomaten, deze zijn voorzien van een betaalterminal voor bankkaarten.

Was je handen

Was regelmatig je handen en zeker bij aankomst en vertrek in de club.

Niet lekker?

Blijf thuis als je symptomen hebt die op Covid-19 kunnen wijzen, zoals een grieperig gevoel, koorts, hoesten, kortademigheid, neusloop of ongewone vermoeidheid. Raadpleeg een arts als de symptomen verergeren. Ga pas weer sporten als het mag van je arts. Blijf ook thuis als een huisgenoot symptomen heeft of positief testte op het virus.